Ridged Gourd peel Chutney

Advertisements

Ridged gourd peel thogayal ( பீர்க்கங்காய் தோல் தொகையல்) is fiber rich chutney made with the peel of ridge gourd / ridged gourd. We usually use ridge gourd for dal curries and ridge gourd masala but discard the peel which is high in fiber.

Ridged gourd peel thogayal - பீர்கங்காய் தோல் தொகையல்

Wash and peel the ridge gourd. Chop the peel if necessary so it will fit into your blender jar.

Ridged gourd peel thogayal - பீர்கங்காய் தோல் தொகையல்

Things needed

Red chili

Urad dal

Pinch of asafoetida powder

Tamarind

Mustard seeds

Ridged gourd peel thogayal - பீர்கங்காய் தோல் தொகையல்

Heat oil and temper with mustard seeds.

Ridged gourd peel thogayal - பீர்கங்காய் தோல் தொகையல்

Add urad dal and fry for a few minutes.

Ridged gourd peel thogayal - பீர்கங்காய் தோல் தொகையல்

Add asafoetida powder and red chillies.

Ridged gourd peel thogayal - பீர்கங்காய் தோல் தொகையல்

Add ridge gourd peel and fry.

Ridged gourd peel thogayal - பீர்கங்காய் தோல் தொகையல்

Add tamarind.

Ridged gourd peel thogayal - பீர்கங்காய் தோல் தொகையல்

Grind in a blender with salt.

Ridged gourd peel thogayal - பீர்கங்காய் தோல் தொகையல்

Enjoy with rice, roti, dosa or idli.

Ridged gourd peel thogayal - பீர்கங்காய் தோல் தொகையல்

Check out other chutney recipes.

 

Advertisements

Leave a Reply

error: